February 5

Potansiyel Müşteri ve Danışanlarınızı Websitenize Çekmenin 3 Yolu

[fusion_text]Potansiyel müşteri ve danışanlarınızı websitenize çekmenin 3 yolu…

Bugünkü video’da bu 3 yolun neler olduğunu konuşup siz ve işiniz için bunlardan birini seçeceğiz…

Not: Kusura bakmayın, “hafiften” kamera ve ışıkların gazabına uğradık… ama önemli olan içerik:)

[/fusion_text]

[youtube id=”Hp7B509AkH4″ width=”700″ height=”393″ autoplay=”no” api_params=”&rel=0″ class=””]

[separator style_type=”none” top_margin=”40″ bottom_margin=”40″ sep_color=”” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”center” class=”” id=””]

[tagline_box backgroundcolor=”#e5e5e5″ shadow=”no” shadowopacity=”0.1″ border=”1px” bordercolor=”” highlightposition=”top” content_alignment=”left” link=”” linktarget=”_self” modal=”” button_size=”” button_shape=”” button_type=”” buttoncolor=”” button=”” title=”Video’yu beğenip faydalı bulmuşsanız:” description=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””]

1) Beğenin, paylaşın ve sayfanın altındaki yorum alanına bu 3 trafik yöntemi ile ilgili soru, yorum ve düşüncelerinizi yazın.

2) Periyodik olarak yayınlayacağım YouTube videolarını kaçırmamak için buraya tıklayarak YouTube kanalıma abone olun.

3) Bu tür videolar’dan çok daha kapsamlı ücretsiz eğitim içerikleri ve videolar için ücretsiz email bültenime katılın. Bunun için tek yapmanız gereken buraya tıklamak

[/tagline_box][fusion_text]

Video’da konuştuğumuz bu 3 trafik yönteminden hangisi ile başlamaya karar verdiniz? Ya da hangisi veya hangilerini şu anda kullanıyorsunuz?

Soru, yorum ve düşüncelerinizi sayfanın altındaki yorum alanına yazın, oradan devam edelim…

Erün Albayrak,[/fusion_text]

[social_links icons_boxed=”yes” icons_boxed_radius=”4px” icon_colors=”” box_colors=”” tooltip_placement=”” rss=”” facebook=”http://facebook.com/erunalbayrak” twitter=”http://twitter.com/erunalbayrak” instagram=”” dribbble=”” google=”https://plus.google.com/101452635002266851576/about” linkedin=”http://tr.linkedin.com/in/erunalbayrak” blogger=”” tumblr=”” reddit=”” yahoo=”” deviantart=”” vimeo=”” youtube=”http://youtube.com/erunalbayrak” pinterest=”” digg=”” flickr=”” forrst=”” myspace=”” skype=”” paypal=”” dropbox=”” soundcloud=”” vk=”” email=”” show_custom=”no” alignment=”left” class=”” id=””][separator style_type=”none” top_margin=”” bottom_margin=”” sep_color=”” icon=”” width=”” class=”” id=””][accordian class=”” id=””][toggle title=”Video’yu metin olarak okumayı tercih ediyorsanız buraya tıklayın.” open=”no”]

Potansiyel müşteri ve danışanlarınızı websitenize çekmenin 3 temel yolu vardır. Bugünkü video’da bu 3 yolun neler olduğunu konuşup siz ve işiniz için bunlardan birini seçeceğiz.

Merhaba ben Erün Albayrak. Geçen hafta uzmanlar için düzenlediğim bir eğitim webinar’ı sırasında şöyle bir soru geldi.

“Websiteme trafik çekmenin birçok yolu var, yeni başlıyorsam, hangisini seçmeliyim?”

Aslında websitenize trafik çekmenin birçok değil, temelde sadece 3 yolu vardır: Ücretsiz trafik, ücretli trafik ve ödünç trafik.

Gelin bunların neler olduğunu biraz daha detaylı konuşalım…

1) ÜCRETSİZ TRAFİK

Eğer bu videoya bakarsanız, ücretsizdir. İçerik pazarlama stratejisi altında, “otorite konumlandırma” adı verdiğim ve bizim de işimizde kullandığımız birkaç temel stratejiden biridir.

Kısaca şöyle çalışır…

Hedef kitlenize yardım etmek için düzenli şekilde hazırladığınız faydalı, kullanışlı ve değerli içerikler, internet üzerinde yüksek trafiği bulunan değişik platformlara yüklenir ve işinizin içerik merkezi websitenize trafik çeker.

Bu içerikler, blog yazılarınız olabilir, podcast türü ses dosyalarınız olabilir veya bu şekilde videolar olabilir.

Tabii ki SEO, viral pazarlama ve diğer ücretsiz trafik yöntemlerini görmemezlikten gelemeyiz. Ama eğer bilgi ve uzmanlığı üzerinden kazanç elde eden yazar, eğitmen, koç veya danışmansanız, öncelikli ücretsiz trafik yönteminiz içerik pazarlama ve otorite konumlandırma olmalıdır.

2) ÜCRETLİ TRAFİK

İkinci trafik yöntemi; ücretli trafiktir. Basite indirgeyip internet reklamları diyelim. Google, LinkedIn, Facebook veya herhangi bir websitesine verdiğiniz ücretli reklamlardır.

Ücretli trafiğin en sevdiğim yönü, inanılmaz hızlı olmasıdır. Tabiiki reklam için bir miktar para harcamanız gerekecektir. Sonuçta, ücretsiz trafik gibi ücretsiz değildir. Gerçi ücretsiz trafik de emek ve zaman ister, o yüzden o da tam olarak ücretsiz sayılmaz aslında… özellikle de hayatınızdaki en değerli ve yerine konulamayacak tek şeyin zaman olduğunu düşündüğünüzde.

Ücretli trafik, kısa sürede sonuç veren akılcı bir trafik yöntemidir. Bugün kısa bir internet reklamı yazıp, onaylatabilir, ve yarın sabah bu reklam üzerinden websitenize yoğun bir trafik akışı sağlamaya başlayabilirsiniz. Artı, ve belki de en güzeli, bu ölçümlenebilir bir trafiktir.

3) ÖDÜNÇ TRAFİK

Ve Üçüncüsü; ödünç trafik…

Ayni pazara hitap eden, uzman, girişimci ve iş ortakları ile yaptığınız anlaşmalar sonucu websitenize sağladığınız trafiktir.

Örneğin; sizinle ayni veya benzer bir pazara hitap eden ve sizin gibi kaliteli işler çıkaran bir uzman, girişimci veya online iş sahibi var… o sizi, siz de onu email listenize ve sosyal medyadaki takipçilerinize önerip bu şekilde websitelerinize odaklı trafik akışı sağlayabiliyorsunuz.

Peki konuştuğumuz bu 3 trafik stratejisinden hangisini seçmelisiniz?

Ücretli:

Eğer reklam için harcayacak ufak da olsa bir bütçeniz varsa ve hedef pazarınızın kim olduğu netse, o zaman ücretli reklamlardan başlamak sizin için en akılcısı olacaktır.

Bu yöntemle, sitenize kısa sürede, ölçümleyip test edebileceğiniz odaklı bir trafik akışı sağlayabilirsiniz.

Ücretsiz:

Eğer bunu yapmak istemiyorsanız, ücretsiz trafik yolunu seçebilirsiniz. Biraz daha yavaş ve emek isteyen bir süreçtir ama bir süre sonra işinize inanılmaz bir ivme kazandırabilir.

Ödünç:

3. olarak eğer doğanızda iş ve insan ilişkileri varsa, networkünüz iyiyse ve ortak iş yapmayı seviyorsanız; ödünç trafik yöntemiyle başlamayı düşünebilirsiniz.

Özetleyelim; ücretsiz trafik, ücretli trafik, ödünç trafik… büyük ihtimalle, özellikle de yeni başlıyorsanız 3’ü de ayni anda değil.

Şimdi bu konuştuklarımız ışığında 3 temel trafik yönteminden birini seçin ve aşağıdaki yorum alanına bunun hangisi olduğunu ve neden bu trafik yöntemini seçtiğinizi yazın. Oradan devam edelim…

Ayrıca eğer bu kısa videoyu faydalı bulmuşsanız, beğenin ve bu videodan faydalanabilecek uzman ve girişimci arkadaşlarınızla bu video’yu paylaşın.

Hangi trafik yöntemi?

Ücretsiz mi, ücretli mi, ödünç mü?

Erün Albayrak

[social_links icons_boxed=”yes” icons_boxed_radius=”4px” icon_colors=”” box_colors=”” tooltip_placement=”” rss=”” facebook=”http://facebook.com/erunalbayrak” twitter=”http://twitter.com/erunalbayrak” instagram=”” dribbble=”” google=”https://plus.google.com/101452635002266851576/about” linkedin=”http://tr.linkedin.com/in/erunalbayrak” blogger=”” tumblr=”” reddit=”” yahoo=”” deviantart=”” vimeo=”” youtube=”http://youtube.com/erunalbayrak” pinterest=”” digg=”” flickr=”” forrst=”” myspace=”” skype=”” paypal=”” dropbox=”” soundcloud=”” vk=”” email=”” show_custom=”no” alignment=”left” class=”” id=””]

[/toggle][/accordian][fusion_text]

 

Not: Hangi trafik yöntemi? Ücretsiz mi, ücretli mi, ödünç mü? Soru, düşünce ve yorumlarınızı yorum alanına yazın, oradan devam edelim:)[/fusion_text]


Tags


You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

    1. Aslında işini yeni kurmaya başlayan birçok internet girişimcisinin seçtiği trafik yöntemidir. Ama yine de video’da kısaca bahsettiğim avantaj ve dezavantajları iyi değerlendirmek lazım.
      Yorumunuz için tşkler.

  1. Ucretli trafigi secmeye calisirdim daha hizli sonuc alabilmek icin. Biraz daha detaylandirilmali bence bu konu. yine de dusunup hazirlamissiniz saolun. Ucretli trafigi secmek istesem de para harcamaya degmeyebilir. Daha genel dusunmeli Oncelikle.

    1. “Daha genel düşünmeli” derken tam olarak ne kastettiniz emin değilim ama yorumunuzun ilk kısmını biraz açmaya çalışayım.

      Bu kısa video’da çok detaylı değinme şansım olmadı tabii ama para harcamaya değip değmeyeceğini anlamanın tek bir yolu vardır; dönüşüm rakamlarınızı iyi bilmeniz gerekir.

      Örneğin Facebook reklamı verdiniz; bu reklam tık başına size ne kadara mal oldu ve sonucunda tık başına size ne kadar kazandırdı? Tık başına getirdiği kazanç tık başına maliyetinden yüksekse (ki bu tür rakam analizlerini almak bugün internet teknolojileri ile çok kolaydır) karlı çalışan bir Facebook reklam kampanyanız var demektir. Doğal olarak bu da bu kampanyayı “sınırsız” şekilde sürdürüp sürekli bir kazanç akışı sağlayabilirsiniz anlamına gelir.

      Umarım biraz daha açıklayıcı olmuştur. Yorumunuz için tşkler.

  2. Merhaba; Öncelikli olarak trafik neden bana lazım diye düşünürdüm. Satış için lazımsa ücretli reklamı seçerdim özellikle Google adwords odaklı olması ve bütçe kontrolü açısından tercihim olurdu. Ancak amacım sadece reklam ise yani sitemin veya bloğumun duyulması önceliğim ise içerik reklamı ve sosyal medya araçlarını tercih ederdim. Bana göre içerik reklamı ücretli reklama göre daha uzun ömürlü oluyor. Kötü yanı ise zaman istemesi ve sonucun uzun vadede sonuçlanmasıdır.
    Sonuç olarak işe göre yukarıdaki üç yolu kullanırdım ve kullanmaktayım… Teşekkürler…

    1. Yaklaşımınız mantıklı. Yalnız kısa bir ekleme yapayım…

      Websitenize gelen her türlü trafik bir şekilde online pazarlama tünelinize(veya tünellerinize) kanalize edilmelidir. Yani aslında “sitenizin veya blogunuzun duyulması için yapılan reklam” diye adlandırdığınız seçenek de pazarlama tünelleriniz sonucu satışa kanalize edilen bir reklam türüdür.

      Bunun için benim tavsiyem;

      Trafik nereden ve ne şekilde geliyorsa gelsin önceliğiniz bu trafikle mail listenizi oluşturmak olmalı(optin formları). Bunu da email pazarlama kampanyaları ile desteklemeniz gerekir. Özellikle de etkili “eğitim ve değer bazlı pazarlama” yaparak. Hiçbir zaman ücretli bir reklamı/trafiği direkt olarak satış sayfalarınıza yönlendirmenizi tavsiye etmem.

      Yorumunuz için tşkler.

  3. Ben ücretli oğlanın seçecek im çünkü parani para getirecek dediklerine inandiyim için
    Erun size çok teşekkürler iy vidyoler çekmişsiniz sagolun benim hala web sitem yok ama hosting blog açmani düşünüyor im ve de ügraniyorum bol kazançlar

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Subscribe to our newsletter now!